Navigace

"Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje"

6. 2. 2013
Pro Kulturu

<p>PLZEŇSKÝ KRAJ: Kraj již potřetí vyhlásil v rámci projektu „Plzeňský kraj podporuje regionální potraviny“ krajskou gastronomickou soutěž určenou kolektivům žáků středních škol „Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje“.</p> <p>Název vystihuje jedno z pravidel soutěže: jídlo musí být vytvořeno nejméně z jednoho druhu regionální potraviny Plzeňského kraje.</p> <p>Soutěž bude mít dvě kola:<br />
1. kolo – písemné práce s vypracováním receptur<br />
2. kolo – finálové – praktické práce – realizace zaslaných jídel z prvního kola.<br />
Finálové, praktické kolo se uskuteční v rámci prvního dne gurmánských slavností Apetit Festival v areálu za OC Plzeň Plaza.<br />
V praktickém kole si kolektivy studentů bez pomoci odborných mistrů a před očima stovek diváků vyzkouší vaření v praxi. Přípravu, servírování i chuť jednotlivých menu bude hodnotit odborná porota ve složení Petr Cuřín (executive Chef Angelo Hotel Pilsen), Václav Pach (executive Chef, F&B Manager hotel Purkmistr Plzeň), František Eger (executive Chef Parkhotel Plzeň) včele s populárním Zdeňkem Pohlreichem.<br />
Soutěž je realizována pod patronací Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočkou Šumava. Zajímavé budou pro tři vítězná družstva také finanční odměny, speciální poháry a koše s regionální potravinou.</p> <p>Soutěž je určena pro kolektivy žáků středních škol Plzeňského kraje.</p> <p>Uzávěrka přihlášek do soutěže je 25. března 2013.</p> <p>Přihlášku do soutěže a další podrobné informace najdete zde </p> <p>Finálové kolo gastronomické soutěže „Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje“ proběhne v rámci úspěšné gurmánské slavnosti nazvané Apetit Festival. Ten se koná ve dnech 18. a 19. května za Obchodním centrem Plzeň Plaza. I letos představí české kuchařské špičky, stejně tak jako řadu restaurací, barů, kaváren či pivovarů.</p>

Sdílejte
Check icon Error icon