<p>PLZEŇ: Koncem loňského roku oslovila společnost Plzeň 2015, o.p.s. provozovatele restauračních zařízení s nabídkou zapojení se do projektu Živé hospody Plzně 2015. Cílem akce bylo dát Plzeňanům, ale především návštěvníkům města každý den alespoň jedno místo, kde se bude provozovat živá hudba.</p> <p>„Turisté, jejichž nápor v roce 2015 očekáváme, budou chtít kromě návštěvy výstav a velkých kulturních akcí také nasát atmosféru města, ochutnat naše slavné pivo, a právě z tohoto důvodu jsme se rozhodli pro tuto akci,“ říká Radek Auer, ředitel marketingu Evropského hlavního města kultury 2015.<br />
Zájem restauratérů předčil očekávání. Všechny termíny se podařilo obsadit. Do projektu se zapojilo sedmnáct restaurací, na řadu dalších již nezbyly termíny. Ti budou mít šanci zapojit se do projektu v druhém pololetí.<br />
„Je skvělé, že se zapojily všechny typy restauračních zařízení, takže turistům můžeme nabídnout všehochuť od hudební scény U Zacha, přes tradiční hospody typu Švejk Restaurant, až po středověkou krčmu. Stejně tak rozmanitý je žánrový rozptyl, zahrnující revivaly, mladé kapely, jazz, blues, alternativu, ale i třeba flamenco,“ netají spokojenost s akcí Radek Auer.<br />
Živé hospody Plzně 2015 startují již toto úterý prvním koncertem revivalové kapely Sekvence v hospodě U Švejka, ve středu pokračuje vystoupením špičkového slovenského bluesmana René Lacka v JazzRockCafé a pak již pokračuje každý den až do konce roku 2015.<br />
Vstup na všechny akce zdarma.<br />
Společnost Plzeň 2015 bude Živé hospody propagovat v Plzni i v regionu, v komunikaci se především zaměří na přímé propojení s hotely a cestovními kancelářemi.</p> <p>Kontakty:<br />
Mirka Reifová, PR manažerka Plzeň 2015<br />
+420 606 090 801<br />
reifova@plzen2015.cz </p> <p>Radovan Auer, Ředitel marketingu a komunikace Plzeň 2015<br /> +420 602 255 546<br /> auer@plzen2015.cz</p>