Testovací příspěvek
ČR: Divadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten vydal na začátku prosince interaktivní encyklopedii barokního divadla nazvanou Let’s baROCK! Kniha…
ČR: Půst nabývá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Také naši předci drželi půst, v období adventu nebo právě teď před Velikonocemi. Postní kuchařka – od kořene po nať Pavla Drdela ukazuje, že ani při půstu se nemusíte nutně ochudit o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Knihu šéfkuchaře strakonické restaurace Sůl & Řepa vydává nakladatelství Smart Press.
Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje kuchařka pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít jakýkoli den v roce.
Kuchařka obsahuje:
Koupí knihy čtenáři podpoří Postní sbírku Diakonie ČCE. Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.