Pod názvem „Co bylo k jídlu?“ se skupina zaměří na život a všední den dvou různých epoch. Nejprve na období kolem roku 1470, to znamená na pozdní středověk a dobu před objevením Ameriky. Následně na období kolem roku 1814, v rušných dobách napoleonských válek.
Návštěvníci se dozví, co se na konci středověku na venkově jedlo a jak se strava připravovala. Ve skanzenu se bude například péct chléb v historické peci a budou se vyrábět uzeniny. Všední den nesestával jen z vaření a jídla, ale také z práce na polích a lovení. Ani zábava nepřišla zkrátka a konaly se různé oslavy. Oblečení, vybavení a všechny používané nástroje i předváděné činnosti jsou precizně vědecky doložené a ukazují co možná nejvěrohodnější obraz té dané doby.
O občerstvení se postará muzejní hostinec s bavorskými specialitami a vynikajícím pivem.
Informace o skanzenu najdete na: www.freilandmuseum.org
V případě jakýchkoliv otázek kontaktujte prosím: petrazeitler@sad-online.de