Na co se můžete těšit?
Kmínové vaření
Známý „kluk v akci“ Ondřej Slanina uvaří rovnou tři recepty. Vybrané dobroty přiveze na prodej pražská restaurace Čestr se svým šéfkuchařem Pavlem Brichzinem, který svůj kuchařský um odprezentuje během odpoledne. Po celý den nebudou chybět ani místní ryby z Rybárny Kinský připravené jak jinak, než na kmín šéfkuchaři projektu Ryba na talíř.
Kmínové povídání
O svém kuchařském umu a propojení s kmínem promluví mistr v sušení masa a výrobě fermentovaných salámů Vojtěch Kalášek, stejně tak pekařský guru Jan Šmikmátor, mezi příznivci pečení domácího chleba známý spíše pod značkou Pekařův chlebař. Během dne o pěstování kmínu promluví také pořadatel a výkonný ředitel Českého kmínu, zároveň také lisař a kmínař v jedné osobě Karel Jonák, který láká i na doprovodný program a slibuje dárek pro všechny plnoleté návštěvníky v podobě kvalitního vína z Vinařství Michlovský.
Doprovodný program
Ani na děti se v tento den nezapomene, připraveno bude kmínové tvoření a šití látkových pytlíků v rámci zámeckého projektu Chytrá ruka. Od 10 hodin zahraje cimbálová muzika Hanátal z Vacenovic, od 14 hodin vystoupí zpěvačka Mádia a na závěr nesmrtelné songy zazpívá Karel Gott revival Morava.