„Rozdíly tady samozřejmě jsou. Slovácko je barevné a plné chutí, na Valašsku je tradiční kuchyně přece jen prostší. Točí se okolo brambor, pohanky, trnek, skopového masa a malého množství slivovice,“ prozrazuje autor a režisér obou Špetek Jaromír Šallé.
Recepty pro Špetku Valašska vybrala a úlohy průvodkyně se zhostila Vanda Vrlová, valašská patriotka, bylinkářka a velmi zajímavá osobnost. „Své znalosti přírody určitě vloží i do samotných receptů,“ slibuje režisér.
Špetka Slovácka je televizní pořad, který se ve 26 dílech snažil zachytit pomalu mizející rcepty a umění našich slováckých babiček. Jídla vybraná ve spolupráci s etnografkami Slováckého muzea kopírovala celý rok. Špetka Valašska na něj volně navazuje.
Koncem loňského roku si Špetka Slovácka odvezla Zvláštní ocenění poroty z Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen.
Všechny díly Špetky Slovácka najdete na http://www.televizetvs.cz/spetka-slovacka, Všechny díly Špetky Valašska postupně najdete tamtéž.
Špetka Slovácka vznikala pod taktovkou Regionální televize TVS od října 2015 do září 2016. Na jejím zrodu se podílelo také Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a sdružení Region Slovácko.
Zdroj a celá TZ ZDE
Kontakt pro další informace:
Jaromír Šallé
604 606 206
jsalle@televizetvs.cz