Sběratelství je stále oblíbeným koníčkem, a zejména muži jsou schopni pro chybějící exponát do své kolekce učinit prakticky cokoli. Okruh jejich zájmu je široký, protože sbírat lze snad úplně všechno. Výsledky jejich snažení v nás vzbudí úžas, obdiv či úsměv, ale v mnoha případech mohou být cenným historickým dokladem. V případě nedávno vyšlé publikace nazvané Kniha o čokoládě od autorů S. Krámského a J. Feitla to platí stoprocentně. Čtenář se z ní dozví o historii našich čokoládoven, o osudech jejich zakladatelů a v následujících kapitolách může sledovat cestu kakaových bobů do Evropy až k současným trendům ve výrobě čokolády.
Rovnocennou součástí publikace však jsou obrázky, které dokumentují vysokou úroveň obalové techniky nejen v první polovině minulého století. Dobové reklamní letáky, papírové obaly, plechovky a další, které zapůjčili oba autoři – proslulí sběratelé, jsou vskutku ojedinělé a mnohdy lze říci, že jde o malá umělecká díla.
Luxusně připravená kniha s neobvyklou grafickou úpravou je vázaná, ve formátu A4, má 168 stran, přes 500 barevných ilustrací a zaplatíte za ni 370 Kč.
Více informací naleznete na www.milpo.cz.